PERSONAL MOMENT: Peace of mind

In mijn vorige post vertelde ik, dat ik in het nieuwe jaar vooral het lezen weer wil oppakken.  Ik ga deze missie beginnen met twee boeken die ik een tijdje geleden besteld heb op Bol.com.

 

 

 

 

LEZEN EN NOG EENS LEZEN

Er staan een aantal boeken op mijn lijstje die ik wil lezen, maar de boeken die ik besloten heb mee te beginnen zijn, Zen Life van Daniel Levin en The TAO of WU van Robert Fitzgerald Diggs(beter bekend als RZA, rapper en lid van Wu-Tang Clan).
Zen Life is een boek dat vooral  helpt om innerlijke rust te vinden. Je kan het boek elke dag op een random pagina openen voor dagelijkse meditatie of wanneer je een moment van innerlijke rust nodig hebt. The TAO of WU gaat over de lessen die RZA geleerd heeft onderweg naar zijn succes. RZA heeft zich verdiept in boeddhistische en taoïstische filosofieën. Het is een boek waar je veel uit kan leren en zeker ook kan toepassen is je eigen leven.

books

HOEZO?

Waarom deze twee boeken zal je denken. Ik zal het je vertellen, het is vandaag de dag heel makkelijk om jezelf te verliezen en mee te gaan met de stroom. We zijn wat prikkelbaarder en haasten ons door het leven. Het gaat niet alleen om zien en gezien worden en alles willen/moeten hebben. Ik wil niet zeggen dat shoppen nu ineens niet meer leuk is, begrijp me niet verkeerd. Maar je leven moet niet draaien om de materiele dingen alleen. Een stapje terug nemen en een herinnering zodat je weet waar het leven echt omgaat is dan ook wel belangrijk.  Nou wil ik niet zeggen dat ik mezelf verloren heb, maar ik merk wel dat ik minder snel stil sta bij de mooie momenten en nooit echt de rust neem die ik nodig heb. Op een gegeven moment kan die drukte dan best overwelmend zijn. Ik ben blij met deze twee boeken en naast dat ze vol leerrijke informatie zitten, lezen ze ook lekker weg. Ik vind ze een aanrader.

 

 

Heb jij ook een boek of boeken die je graag leest?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 − = 51