PARIS FASHION WEEK: Backstage bij Lanvin Fall 2014

Persoonlijk hou ik van die nude-achtige looks (af en toe een kleurtje hier en daar vind ik op z’n tijd ook wel leuk) dat ik een fan ben van de looks bij Lavin’s Fall fashionshow is dan ook geen verassing.

Make up artist Pat McGrath beschrijft de look die zij voor Lanvin’s Fall 2014 fashionshow  heeft gecreëerd als een pen en inkt schets. Alber Elbaz(Lanvin’s designer) wou een fantasie-achtige look en minder realistisch. McGrath zegt dat ze uiteindelijk beide hebben gemixt.

 

 

 

IT’S ALL ABOUT THE EYES

 

lanvin-bty06
McGrath heeft zich vooral gericht op de ogen, met zwarte eyeliner die ze uitsmeert met een borstel in alle richtingen om zo een wazige stijl te creëren. Valse wimpers heeft ze met de hand geknipt.  De rest van het gezicht is vooral nude, afgewerkt met een beetje beige oogschaduw onder de ogen en waar nodig licht gedept met foundation. Op de lippen enkel wat lippenbalsem.

 

WET-LOOK BUNS

Haarstylist Guido Palau richtte zich op een nighttime vibe met een wetlook knot. Een simpele stijl. Het idee van dit structuur, deze wetlook, voelt als nieuw. Het is perfect, een droge knot zou te romantisch zijn volgens Palau.

 

lanvin-bty10

 

How..

Guido Palau voegde Redken Guts 10 Volume Spray Foam toe, en ging met de vingers door het haar om zo structuur te krijgen. De mousse droogt met een wetlook.

Daarna gebruikte hij voordat het haar in een staart ging Redkin Shine Flash spray. Daarna deed hij het haar in een staart, nog wat extra spray en draaide daarna de staart in een rommelige knot, vast gezet met bobbypins.

 

500shineflash8147bobby_pins

 

MEER BACKSTAGE FOTO’S

 

lanvin-bty04lanvin-bty02lanvin-bty07lanvin-bty08lanvin-bty05lanvin-bty03lanvin-bty09lanvin-bty11lanvin-bty14lanvin-bty13lanvin-bty12

Backstage foto’s: Delphine Achard

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 11 = 17