Hot Summer Days: Make-Up

De zomer gaat vooral om het genieten van de warme dagen, de gezelligheid die daarbij komt kijken en er fris en fruitig uit zien. Plakkende make-up hoort daar niet bij.  Je wilt er natuurlijk altijd goed uitzien, maar make-up dragen dat plakt en wegsmelt in de hitte is no fun.

Ik heb een aantal tips die helpen bij het dragen van make-up  tijdens warme dagen en met een hitte golf opkomst kunnen wij deze allemaal goed gebruiken.

 

TIPS AND TRICKS

Zodra de zon fel uit de hoekt komt,  passen wij daar onze kleding op aan. Zo moeten we dat ook doen met de make-up die we dragen. Luchtige kleding, luchtige make- up.

1.       Prime Time:
Maak gebruik van een primer. Primer is een ideale basis, vooral met warme dagen. Het maakt je gezicht egaler en mat.

2.       Lichtere dekking:
Gebruik in plaats van foundation een  getinte dagcrème. Deze geeft een lichte dekking en voelt luchtiger aan op de huid.

3.        Brons:
Bronzer geeft je een wat warmere look. Als je voor een bronzer kiest zorg dan wel dat je look  natuurlijk blijft. Gebruik de bronzer alleen op de plekken waar de zon je gezicht het meest raakt(voorhoofd, jukbeenderen, kin en neus).

4.       Highlight:
Een highlighter geeft je een opgewekte look. Een highlighter is licht in gebruik en het  maakt je frisse zomer look af.

5.       Waterproof:
Met warmte komt vochtigheid en vochtigheid in combinatie met mascara is niet fijn. We gaan tijdens leuke zomerdagen niet voor een uitgelopen mascara look. Waterproof mascara is een hier een goede oplossing voor omdat het in combinatie met vocht niet erg uitlekt.

 

 

TIJDENS HET KLAARMAKEN

Je klaarmaken als het buiten heet is, is vaak geen pretje. Je smelt bij elke move die je maakt. De volgende tips kunnen helpen tijdens het klaarmaken in de hitte:

1.       Airco:
Sta tijdens het doen van  je make-up  voor of naast een ventilator. Dit helpt met het koel houden van je gezicht en zo  hoef je ook geen gevecht aan te gaan met het zweten.

2.       Koel plekje voor je make-up:
Gebruik tijdens warme dagen je koelkast als opberg plek voor je make-up. Zet je vloeibare make-up  voordat je het op doet in de koelkast, koele make-up voelt heerlijk op je huid en  je hebt geen  gevoel van plakkerige make-up. Let wel op de formule achterop deze producten! Sommige vloeibare make-up kan  als deze te koel wordt bewaard niet meer gebruikt worden.

 

Hoe doe jij je make-up tijdens hete zomer dagen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

90 − 89 =