Helemaal retro in je jurk

Modetrends staan er om bekend dat ze zelfs tientallen jaren later hun comeback maken. Een typisch jurkje uit de jaren vijftig zou anno 2017 gewoon weer hip kunnen zijn. Let er dan wel op dat je een jurkje neemt dat bij jou persoon past. Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat de zo kenmerkende retro jurken ook al in de jaren veertig en nog in de jaren zestig werden gedragen. Het bereikte niet uit het niets zijn piekpunt in de fifties en verdween daar ook niet uit het niets vandaan. Ondanks de bekende uitstraling ontdekken we nog genoeg verschillen tussen de jurken.

Vol met bloemen
Veel van de retro jurken krijgen een vrolijk tintje doordat er bloemen in het patroon voor komen. Voor het totaalplaatje van het kledingstuk betekent het dat de look er meteen een stuk lieflijker en onschuldiger uit ziet. Daar komt bij er ook vaak felle kleuren in worden opgenomen om het geheel nog blijer over te laten komen. Naast de bloemen zien we ook veel andere patroontjes terug zoals stippeltjes of versieringen in de vorm van strikken. Zo voelt het letterlijk als een cadeautje om de geschiedenis even tot leven te brengen in je retro jurk.

Vrouwelijke vormen
Geen retro jurk zonder de uitsnede van sierlijke vormen waar ieder vrouwenlichaam in tot haar recht komt. Het benadrukt nog meer de vrouwelijke kanten van het lijf dat de draagster heeft. Een lint om de middel, een nette V-hals of een smal bovenstuk gevolgd door een wijdvallende rok versterken dat accent alleen nog maar meer. Neem een polkadot jurk, pinup jurk, de swing dress of sjieke pencil dress als voorbeelden in gedachten om een idee te krijgen bij de retro jurk. Zo wordt nog maar eens duidelijk dat ze niet alleen maar sexy of alleen maar sjiek hoeven te zijn.

Wanneer te dragen
De retro jurken lenen zich bij uitstek voor een ’s zomers dagje strand met familie en vrienden of zomaar een dagje lekker de tuin in bij hoge tempraturen. Door de gezellige uitstraling en vrouwelijke vormen steel je ook de show als je ze bijvoorbeeld draagt op een tuinfeest of ander feest in de open lucht. De retro jurk is zo tijdloos dat je hem over een paar jaar nog steeds aan kan trekken zonder dat je hoeft te twijfelen of het niet te ouderwets oogt. In deze jurk weet je zeker dat jij je op en top vrouw voelt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 − 33 =