HAPPY CHALLENGE: Just do it!

Vorige week moesten we een aantal dingen opnoemen waaraan we willen werken en aantal dingen die we willen opgeven. Deze week moesten we er ook echt werk van maken.

 

 

tumblr_n0zz4oPecF1r5gmiko1_500

 

SNELLE REMINDER

De dingen waaraan ik wil werken zijn:

Time management
Vrijheid(balans vinden)
Gezondheid

De dingen die ik wil opgegeven zijn:

Overdenken
perfectionisme
Minder aantrekken van..

 Lees mijn vorige post voor meer, als je dat nog niet gedaan had.

 

DE EERSTE STAP

Ik heb na het schrijven van de vorige opdracht alle dingen waaraan ik wil werken als een reminder aan mezelf op me telefoon gezet en zo geprobeerd de eerste stappen te zetten. Ik moet toegeven dat sommige wat moeilijker zijn dan de andere. Zo heb ik nogal moeite met  minder perfectionisme en het overdenken. Dat zijn dus dingen waarbij ik extra me best moet gaan doen. Time management is voor mij ook een lastige. Ik heb er dan ook meer problemen mee als het gaat om plannen over een wat langere periode en niet zo zeer de korte periodes. Wat ik nu wel doe is dat als ik iets plan ik qua tijd ook rekening houd met tegenslagen. Bij het minder aantrekken van.. heb ik tot nu toe mijn goede en slechte dagen gehad. Ik moet bij mezelf nu na gaan wat het was dat ik deed op de goede dagen. Bij het balans vinden heb ik geprobeerd niet zoveel op me bord te nemen, meer aan mezelf te denken en tijd te maken om te genieten van de mooie momenten. Dat ging niet altijd als gepland, maar ik blijf eraan werken.

tumblr_n1416neUdY1smlim8o1_500

HET MEEST GESLAAGDE DEZE WEEK

Gezondheid is van alle doelen die ik heb het beste gelukt deze week. Misschien komt dat omdat ik altijd wel bezig ben met het kijken naar hoe ik gezonder kan leven, het probleem bij mij is het volhouden. Ik heb dit keer ook me ouders overgehaald een beetje mee te doen en daarnaast motiveren zij mij ook. Zoals ik al zei leef ik niet heel ongezond, maar er zijn(lees waren) producten in huis die veelte verleidelijk zijn(hierdoor geef ik het sneller op) en producten die gezonder kunnen. Zo heb ik het donkerste brood in huis gehaald, witte rijst geruild met zilvervliesrijst(moet wel toegeven dat zilvervliesrijst niet met alles lekker is. Maargoed, gewoon even doorbijten! Het zal wel wennen hoop ik) en  heb ik gezocht naar vervangingen voor snoep en koekjes. Ook haal ik inspiratie van verschillende websites, op Instagram volg ik bijvoorbeeld Detoxtips.

Wat ik nog niet gedaan heb is me inschrijven bij een sportschool. Dat wordt mijn volgende stap hierin, tot dan oefen ik thuis. Ik maak vooral gebruik van mijn Pilates voor Dummies dvd.

 

pilates

 

 

INSPIRATIE

Wat ik zo leuk vind aan de Happy Challenge is het lezen van andere blogs. Je raakt erdoor geïnspireerd. Bij sommige staan er ook goede ideetjes die je kan gebruiken bij het doen van de dingen waaraan je wilt werken. Ook word ik geïnspireerd en gemotiveerd door de mensen om me heen.  Dus het gaat wel goed komen!

just-do-it

 

2 Responses to “HAPPY CHALLENGE: Just do it!”

  1. Whitney schreef:

    Leker bezig babe. Wat vinden mams en paps van zilvervliesrijst?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 57 = 67