HAPPY CHALLENGE: Goede gewoontes

Tijd voor opdracht nr.6! Deze week moeten we de goede gewoontes die we hebben en gewoontes die je nog wilt toevoegen aan je leven beschrijven.tumblr_n1gj8q0Nor1rc5v2so1_400

MIJN GOEDE GEWOONTES

Ik vind het best lastig om een lijst met mijn goede gewoontes op te noemen(zelfde heb ik met slechte gewoontes). Ik heb voor deze opdracht dan ook even rond gevraagd aan de mensen die mij het beste kennen.

behappy

De goede gewoontes die mij maken tot wie ik ben:

 • Creatief: Ik heb geen specifiek gebied waarin ik creatief ben, ik ben met alles denk ik wel creatief ingesteld. Ik zie overal wel iets in.
 • Doorzettingsvermogen: Zodra ik weet wat ik wil ga ik daar hoe dan ook voor en maak ik het af. Ik zorg er ook voor dat alles wat ik doe altijd zo goed mogelijk gebeurt.
 • Zorgzaam: Ik sta graag klaar voor mensen en help altijd zolang ik dat kan. Het gevoel dat je krijgt als je een ander helpt is onbeschrijfelijk, het voelt gewoon goed.
 • Luisterend oor hebben: Ik luister graag naar een ander als diegene wat kwijt wilt en behoefte heeft aan steun. Ik weet hoe het voelt als iets je bijvoorbeeld niet lekker zit en je dat kwijt moet of juist het tegenovergestelde bijvoorbeeld goed nieuws, dus ben ik er voor andere als zij dat gevoel ook hebben.
 • Kalm: Ik ben best een rustig persoon(maar niet saai hoor, ik kan ook heel gezellig zijn) en ik weet die kalmte blijkbaar over te brengen bij andere. Dit is iets wat ik zelf niet door had, tot dat mensen mij daarop wezen.

morepositive

Gewoontes die ik zou willen toevoegen:

 • Geduld: In sommige situaties ben ik best ongeduldig. Ik wil soms snel resultaat zien of als ik enthousiast ben om aan iets te beginnen dan wil ik dat ook gelijk gaan doen en dat is niet altijd mogelijk.
 • Minder fel reageren: Hoe kalm ik ook ben, zo fel kan ik ook reageren in bepaalde situaties. Ik houd dingen soms in omdat ik een situatie niet wil verergeren, maar daardoor borrelt het vaak op en komt het er een andere keer wat fel uit. Dat kan anders!
 • Minder perfectionisme: Ik geloof dat als je eenmaal een perfectionist bent het nooit echt weg gaat. Ik denk dat ik zelf gewoon moet accepteren dat niet alles perfect hoeft en dat gewoon goed soms ook prima is.

 

 

Wat zijn jou goede gewoontes en welke gewoontes zou je graag willen toevoegen aan je leven?

4 Responses to “HAPPY CHALLENGE: Goede gewoontes”

 1. Christiaan schreef:

  Zo herkenbaar, wat voor jou qua goede gewoonten voor verbetering vatbaar is of die je er bij wilt hebben. Ik heb die nl. ook voor dit jaar op mijn verlanglijst staan om te verbeteren.

  • NMIB schreef:

   Dat is ook zo leuk aan de Happy Challenge, zien dat je niet de enigste bent die bepaalde dingen wilt verbeteren of toevoegen en je zo dus gemotiveerd en geïnspireerd raakt. Succes!

 2. Whitney schreef:

  Jaa idd jij bent zo kalm, dat je mij ook kalm maakt als het nodig is. <3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

41 − = 38