Een kenmerk van de festivalganger

Een heleboel mensen zijn echte zomer mensen. Het is de tijd dat we weer lekker in de zon kunnen zitten en genieten van een drankje op het terras. En voor duizenden mensen betekent de zomer: Het festival seizoen! Dit betekent de hele dag weer feesten met duizenden mensen die voor dezelfde muziek met het zelfde gevoel als jij komen.

De zomer van 2017 zijn weer honderden festivals georganiseerd. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een festival: Solar, Appelsap, Smeerboel, Strafwerk of Into The Woods. Elk festival heeft z’n eigen naam en bijbehorende thema. Het is werkelijk ongelofelijk welke ideeën er voor festivals en feestjes zijn.

Iedereen komt naar een festival in een outfit die wat meer lichaam laat zien en waar je lekker in kan bewegen. Voor twaalf uur lang ben je aan het springen, sta je te dansen, lig je op de grond en hang je met iedereen. Niet heel vreemd dat de meeste mensen zich niet héél druk maken over hoe ze er uit zien op een festival. Veel mensen kiezen er ook voor om caps of een trucker pet te dragen op een festival. Je haar voelt lekker los en kan niet meer door de war en het is ook nog is praktisch omdat het je gezicht of nek beschermt tegen de zon, afhankelijk van hoe je de pet draagt.

Petten zijn er in allerlei soorten en maten en het wordt tegenwoordig ook echt gedragen als een accessoire. Bijna ieder merk of zelfs ieder festival heeft een eigen pet met daarop het logo van het bedrijf of de festival. De reden hiervoor is het creëren van een eenheid en cultuur. Stel je toch is voor dat je met je vrienden naar Defqon.1 bent geweest en daar een pet hebt gekocht met het logo erop. Nu ben je twee weken later met diezelfde vrienden feest aan het vieren op Mallorca en heb jij je Defqon pet op. Het gevoel dat jij krijgt en de band die jij in ene keer hebt met de mensen die op je af komen omdat jij die pet op hebt. Het zal zorgen voor een heleboel gesprek stof, een lekkere ijsbreker zo’n pet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 1