BeautyFood: Avocado

Avocado is 1 van mijn favorieten vruchten. Naast dat het geweldige voordelen heeft voor je gezondheid kan je avocado ook gebruiken voor uiterlijke verzorging.

Avocado

 

6 MANIEREN OM AVOCADO TE GEBRUIKEN IN JE SCHOONHEIDSRITUELEN

Natuurlijke conditioner

Avocado is een effectieve natuurlijke conditioner die je haar hydrateert en verstevigt. Om je eigen avocado conditioner te maken doe je het volgende; je pureert een geschilde avocado, voeg er  wat water bij en meng het tot het een pasta-achtige oplossig wordt.

 

Haar masker

Een avocado haar masker kan wonderen verrichten voor droog en beschadigd haar. Pureer een avocado in een kommetje en voeg daar (1) ei geel aan toe en mix deze. Voeg er water aan toe en meng het tot een pasta-achtige oplossing. Breng het mengsel aan op handdoekdroog haar en hoofdhuid. Laat het 20 minuten zitten en spoel het daarna uit met warm water.

Avocado-Mayonnaise-Hair-Conditioning-Treatment-a

Voor  droge handen

Avocado kan als een goede moisterizer werken, vooral in de winter wanneer je vaak last kan hebben van droge handen. Voor de moisterizer heb je een kwart avocado nodig pureer deze samen met (1) eiwit, 2 eetlepels havermout en 1 theelepel citroensap.  Smeer je handen in en laat het 20 minuten zitten. Spoel af met lauw water.

 

Gezichts moisterizer

Omdat de avocado rijke natuurlijke oliën bevat kan het goed helpen om je gezicht te hydrateren. Schil de avocado en smeer het over je hele gezicht, spoel af na 15 minuten. Heb je last van een droge huid? Dan kan je het ook voordat je naar bed gaat aanbrengen en het tot de volgende dag laten zitten.

 

Voor vermoeide ogen

Avocado helpt goed tegen vermoeide ogen, zelfs meer dan komkommer. Snij een avocado door midden, snij dat weer in maantjes en leg deze onder je ogen. Laat deze 20 minuten zitten en spoel daarna af met lauw water.

 

Maak goed gebruik van deze manieren voor een frisse huid en stralend haar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 − = 30