PERSONAL, FASHION & BEAUTY BLOG

HAPPY CHALLENGE: Wat wil ik veranderen?

Opdracht nummer 4 is hier! Voor deze opdracht moeten we drie dingen beschrijven waarvoor we ruimte willen maken en drie dingen die je daarvoor wilt opgeven. Ik heb deze opdracht een beetje onderschat. Ik dacht dat ik dit wel even zou doen, maar er komt toch wel wat bij kijken en het is natuurlijk ook persoonlijk.

 

 

 

EERLIJKHEID DUURT HET LANGST

Vaak weet je al wat je wilt en waar je afstand van moet doen, maar het doen is het lastige. Om deze opdracht goed te maken is het denk ik belangrijk om goed naar jezelf te kijken en daarbij ook eerlijk naar jezelf toe te zijn. Dat is niet altijd even makkelijk sinds niemand het altijd even leuk vind om eerlijk naar zichzelf te kijken. Maargoed hier gaan we..

 

 

WAAR IK RUIMTE VOOR WIL MAKEN

– Time management:

Plannen is bij mij niet echt geen probleem, ik heb dan ook altijd wel een plan. Bij mij ligt het aan het werken aan het plan. Ik stel dingen vaak uit tot op het laatste moment omdat ik de tijd die ik ervoor nodig heb onderschat of ik werk langer aan een bepaald onderdeel van het plan waardoor ik weinig tijd heb om de rest goed te doen(wat ik vreselijk vind, want ik doe dingen graag goed). Ik ben dus slecht in het inplannen van de tijd die ik ergens aan moet besteden. Ik moet dus echt werken aan hoe ik mijn tijd indeel.

– Balans vinden:

Met dit bedoel ik dat ik een middenweg moet vinden in de dingen die ik doe. Dat ik niet teveel op me bord neem en weinig tijd besteed aan de mooie momenten in het leven. Want dat breekt je op een gegeven moment op. Het oké vinden als dingen niet gaan zoals ik gedacht had en er gelijk een andere oplossing voor vinden in plaats van te lang bezig zijn met het feit dat het niet ging zoals ik wou. Balans vinden en vasthouden is niet alleen belangrijk voor me innerlijk of het werken naar mijn droom toe, maar gewoon voor alles in het leven. Als ik dat onder controle heb zal ik me ook veel vrijer voelen denk ik.

– Gezondheid:

Oké, vanaf nu ga ik echt gezonder leven” Dit is iets wat ik elk jaar wel een aantal keer zeg. Ik begin er dan ook wel strak aan, maar lang houd ik het niet vol. Hier krijg ik dan ook weer spijt van, want ik weet hoe belangrijk het is om goed met jezelf om te gaan. Daarnaast profiteer je daar op langer termijn van. Ik wil niet zeggen dat ik heel ongezond leef, maar het kan altijd beter. Dus naast het ruimte maken om gezonder te leven moet ik dus ook werken aan me discipline. Want discipline hebben is nodig om het gezond eten en bewegen vol te houden!

 

 

WAT IK HIERVOOR WIL OPGEVEN

– Overdenken:

Ugh! over dingen opgeven gesproken.  Overdenken is niet altijd slecht. Ik bedoel het is handig om soms bepaalde situaties te door denken, maar als je het bij alles doet en teveel dan wordt het een ander probleem. Ik heb er echt een handje van, ik overdenk soms situaties die niet eens mijn aandacht waard zijn. Behalve dat je hierdoor niet lekker in je vel kan zitten, vreet het je energie en verspil je je tijd. Want eerlijk, ik kan mijn gedachte beter op iets positiefs zetten en iets wat wel mijn tijd waard is.

– Perfectionisme:

Alles maar zo goed willen doen en geen fouten maken is bijna onmogelijk. Ik moet de perfectionist in mij wat los laten. Het helemaal opgeven kan ik denk ik niet omdat er altijd wel een situatie kan voorkomen waarbij je je innerlijke perfectionist goed kan gebruiken, maar je kan niet over alles in je leven controle hebben. De gedachte dat ik alles goed moet doen en controle moet hebben over alles wat er gebeurt in mijn leven mag ik dan ook echt loslaten. Het is niet alleen stressvol om zo te denken, maar het belemmert je ook op een bepaalde manier.

Me minder aantrekken van..:

Ik moet het me minder aantrekken van wat mensen denken of zeggen. Wat ik hiermee bedoel is dat ik gewoon moet doen wat mijn gevoel me zegt en daar dan ook zelfverzekerd achter moet staan. Ik heb alleen vaak de neiging om te twijfelen als andere er iets over te zeggen hebben en dat moet ik echt afleren. Want aan het einde van de dag weet ik wat het beste is voor mij en moet ik gewoon doen wat ik wil of een ander daar nou achter staat of niet. Nou wil ik niet zeggen dat ik helemaal niet meer zal luisteren naar een ander zijn gedachte of mening, maar ik schuif die van mij dan niet aan de kant. Ik moet dus gewoon werken aan het steviger in me schoenen staan als het gaat om wat ik wil en me niet makkelijk laten beïnvloeden door een ander.

 

work

 

De dingen die ik dus wil veranderen hebben vooral te maken met mezelf en dat heeft vanzelf ook benefit voor andere dingen die omgaan in mijn leven. Ik heb sommige dingen genegeerd en nu ik ze hier heb uitgetypt is er dus geen andere keus dan er echt aan gaan werken en dat ga ik ook zeker doen!

2 Responses to “HAPPY CHALLENGE: Wat wil ik veranderen?”

  1. Jennn zegt:

    Mooie dingen heb je opgeschreven!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

19 + = 26

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>