PERSONAL, FASHION & BEAUTY BLOG

HAPPY CHALLENGE: Mijn waarden

Gisteren zag ik dat ik door mijn bestie Whitney  ben toegevoegd aan de besloten groep op Facebook genaamd HappyChallenge! De naam van de groep alleen wekte bij mij al interesse op. Na het kijken wat het allemaal inhoudt, ben ik verrast enthousiast.

 

 

 

 

HAPPY CHALLENGE?

Happy Challenge is een project dat bedacht is door de bloggers  Lisanne, Kelly en Marieke. De challenge is eigenlijk een soort reminder om na te denken over wat nou echt belangrijk is in ons leven en dat we meer gaan nadenken over wat ons nou echt gelukkig maakt.

 

Hoe, wat, waar..

Elke week wordt er op lisanneleeft.nl een nieuwe opdracht gepost waaraan je kan meedoen(10 weken lang!).  Verder kan je ook op de hoogte blijven via de HappyChallenge Facebook groep en daar kan je dan ook je blogpost plaatsten. Klinkt leuk toch?

 

Waarom doe ik mee?

In één van mijn blogposts  heb ik het erover dat het belangrijk is om stil te staan bij de dingen die echt belangrijk zijn en dat ik me daar meer mee bezig wil houden in 2014. Het moest dus gewoon zo zijn dat ik met deze Happy Challenge mee zou doen. Ik weet natuurlijk niet wat mij allemaal te wachten staat, maar let’s go.

 

OPDRACHT NR. 1

De eerste opdracht gaat over waarden. Het doel is om drie (voor jou belangrijke) waarden te kiezen uit de volgende lijsten:

Authenticiteit
Beleefdheid
Bescheidenheid
Betrokkenheid
Creativiteit
Dapperheid
Discipline
Echtheid
Ecologisch leven
Eerlijkheid
Eenvoud
Erkenning
Expressie
Familie
Fantasie
Geld
Genot
Gerechtigheid
Gevoeligheid
Groei
Gulheid
Hartstocht
Humor
Innerlijke rust
Integriteit
Inzicht
Kennis
Leiderschap
Leren
Liefde
Loyaliteit
Macht
Mededogen
Naastenliefde
Natuur
Nederigheid
Netheid
Nieuwheid
Onafhankelijkheid
Ondernemendheid

Oorspronkelijkheid
Oprechtheid
Openheid
Orde
Passie
Persoonlijke groei
Plezier
Positiviteit
Prestatie
Rechtvaardigheid
Religie
Respect
Samen
Samenleving
Schoonheid
Sensatie
Speelsheid
Spiritualiteit
Spontaniteit
Stabiliteit
Status
Tolerantie
Traditie
Trouw
Uitdaging
Uitmuntendheid
Vaderlandsliefde
Verantwoordelijkheid
Verscheidenheid
Volmaaktheid
Vriendelijkheid
Vriendschap
Vrijheid
Waarheid
Werken
Wijsheid
Winnen
Zachtmoedigheid
Zekerheid
Zorgvuldigheid
Zorgzaamheid

 

MIJN WAARDEN

Uhm! Dat was lastig, ik vind er namelijk wel meer dan drie belangrijk. Maargoed, na goed en lang nadenken heb ik mijn keuze kunnen maken.

 1. Innerlijke rust
  Door innerlijke rust te hebben ben je meer zelfbewust, kijk je dingen vaak ook vanuit een positieve kant, je staat wat steviger in je schoenen en  je bent wat kalmer. Innerlijke rust is niks nieuws, maar het lijkt alsof we er nooit echt helemaal bij stil staan. Vooral in deze tijd. Je verliest het vandaag de dag ook vaak sneller, dan dat je het wint. Sinds we in een stressvolle maatschappij leven is het voor mij dus een belangrijke waarde om innerlijke rust te hebben.
 2. Liefde
  Waar zijn we zonder liefde?  Is er een fijner gevoel dan je geliefd voelen? Iedereen heeft liefde nodig. Liefde voor jezelf, je ouders, broer/zus,  familie,  (beste) vrienden/vriendinnen, je lover, huisdier etc. Naast het krijgen van liefde, is het ook fijn om te geven.  Je wordt er vrolijk door, het houdt je levend, kortom het voelt gewoon goed. Door liefde heb je vaak ook wat meer tolerantie en begrip naar andere toe. Dit klinkt allemaal misschien een beetje zoetsappig, maar het is wat het is.  Liefde, I’m all for it!
 3. Kennis
  Kennis is de basis van alles. Dankzij kennis kan je ook veel meer uit het leven halen. Om het te hebben is één ding, maar om het te delen met andere geeft voldoening. Het is iets wat je naar mijn mening niet kunt missen in het leven.

“Kennis is macht, maar kennis delen is kracht”

 

Blogchallenge1

 Foto’s: Tumblr

14 Responses to “HAPPY CHALLENGE: Mijn waarden”

 1. Sylvia zegt:

  Liefde heb ik ook, over kennis heb ik erg getwijfeld, maar ben uiteindelijk naast liefde voor humor en openheid gegaan :)

 2. Ik vind het zo leuk om door deze challenge allemaal blogs te ontdekken!
  Leuk om te lezen over jou waardes, ik vind inerlijke rust en kennis erg mooi, die hoop ik ook wat hoger op mijn lijstje te krijgen. Ik blijf je volgen!

  • NMIB zegt:

   Super dat je me blijft volgen! Ik vind het zelf ook heel leuk om andere blogs te ontdeken. Die twee waarden hoger op je lijstje krijgen zal je zeker lukken, succes!

 3. Whitney zegt:

  Mooi verwoord! Dacht al dat dit iets voor jou is. Xxx heel veel liefde van je bestie!

 4. Caroline zegt:

  Mooie waarden heb je uitgekozen! En mooi beschreven ook! Ik koos ook voor liefde en innerlijke rust. Ik heb nog getwijfeld over kennis en wijsheid, maar mijn derde waarde werd uiteindelijk toch zorgzaamheid.

 5. Jennn zegt:

  Mooi geschreven! Ik doe ook mee :)

 6. Femke zegt:

  Wauw, we delen 2 waarden: liefde en innerlijke rust :). Heel mooi uitgelegd!

  liefs,
  Femke

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

+ 39 = 46

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>